Kies in vijf stappen de gewenste banden

Stap 1: kies eerst de banden soort. U heeft de volgende keuzemogelijkheden:

  • Personenwagen
  • Bestelwagen
  • All-season
  • 4 x 4
  • Run Flat

Personenwagen
Dit zijn banden voor personenwagens en daarvan afgeleide bestelwagens. Als u winterbanden wilt hebben zet u tevens een vinkje bij winterband.

Bestelwagen
Dit zijn banden specifiek voor bestelbusjes. Als u winterbanden wilt hebben zet u tevens een vinkje bij winterband.

All-season
Dit zijn banden voor personen en lichte bestelwagens met aangepast profiel en samenstelling en daardoor hele jaar door goed presteren. In de zomer slijten de banden wat sneller maar daar krijgt u meer grip terug op natte en vuile wegen in de andere jaargetijden. Belangrijk: een all-season band is geen vervanging voor de winterband maar voor de zachte Nederlandse winter kan het in veel gevallen voldoende zijn.

4 x 4 banden
Banden specifiek bedoeld voor terreinwagens al dan niet met vierwielaandrijving.

Run Flat banden
Zijn banden waarmee de auto, als de luchtdruk in de band wegvalt, nog bestuurbaar blijft. U kunt dan -weliswaar met een gelimiteerde maximum snelheid nog doorrijden. Een beperkt aantal merken, onder meer BMW, rust hun auto’s met dergelijke banden uit.

Stap 2: kies de banden maat

Op uw band staat een maataanduiding, bijvoorbeeld: 205/65 R16 96H Deze cijfers en letters betekenen het volgende:

205 De breedte van de band in mm.
65 De hoogte/breedteverhouding. In dit geval is de hoogte 65% van 205 mm. De waarde kan blanco zijn; in dat geval is het de standaardwaarde (80%).
R Staat voor radiaal banden. Alle moderne autobanden zijn van dit type.
16 De velgdiameter in inches. De band past in dit geval op 16" velgen.
Snelheid en belasting (bijv. 96H)
96 Deze cijfercode (Load Index)die op de band vermeld staat geeft de maximale belasting per band aan in kg. In dit voorbeeld staat 96 voor 710 kg.
H Deze lettercode (Speed Index) die op de band vermeld staat geeft de maximaal toelaatbare rijsnelheid aan in km/u. H = maximaal 210 km/h.

Versterkt: aanvullende codering RF. RF staat voor “Re-Inforced”, wat “versterkt” betekent. Deze aanvinken indien vermeld op de band. Fabrikanten hebben vaak meerdere banden in dezelfde maat maar met een verschillende loadindex. Met de aanduiding RF wordt dit verschil extra benadrukt.

De snelheidscode geeft aan hoe snel er maximaal met de band gereden mag worden. Als u die niet weet selecteert u “ geen voorkeur”.

De belastingsindex geeft aan wat het draagvermogen van de band is. De vier banden tezamen moeten ten minste het maximaal toelaatbare gewicht van de auto aankunnen. Als u die niet weet selecteert u “ geen voorkeur”.

Stap 3: kies een merk

Dit in geval u een specifiek merk wilt hebben. Naast alle bekende A-merken kunt u hier ook “Huismerk” selecteren. Een huismerk band is een goede band voor een scherpe prijs.

Stap 4: selecteer type velg

U kunt hier de volgende keuzes maken. - staal - lichtmetaal - onbekend

Het type velg heeft mogelijk invloed op de kosten van het balanceren van de wielen na montage.

Stap 5: Klik op de button verstuur

En wij gaan na ontvangst van uw mail op zoek naar de beste aanbieding voor u!