Banden

Randweg 19A, 5711 DJ Someren

bandenwisselvoorjaar_1100x400

Banden

Bent u op zoek naar nieuwe (winter)banden? Ga toch gewoon naar Autobedrijf Erik van Hoof. Daar heeft u een ruime keuze in zowel A-merk als huismerk (winter)banden. En voor scherpe prijzen. Gegarandeerd elke dag weer.

 

Omdat bandenprijzen, net zoals benzineprijzen, dagelijks kunnen verschillen checken we bij iedere prijsaanvraag de beste aanbieding voor u. Deze krijgt u op werkdagen binnen 4 uur terug in uw email. We verzekeren u dat die paar uurtjes het wachten waard zijn.

 

Selecteer hieronder de gewenste bandenmaat en -merk, vul uw naam en contactgegevens in en klik op verstuur. Begrijpt u het formulier niet of heeft u uitleg nodig? Klik dan op de knop toelichting voor meer uitleg.


  Banden selectie

  Soort

  Seizoen

  Breedte van de band

  Hoogte/Breedte verhouding

  Inchmaat/Velgdiameter

  Snelheidscode (SI)

  Merk

  Welk type velg heeft u?

  Versterkt (RF=Re-inforced)

  Belastingsindex (LI=Loadindex)


  Persoonlijke informatie


  Stap 1: Kies eerst de banden soort. U heeft de volgende keuzemogelijkheden:

  • Personenwagen
  • Bestelwagen
  • All-season
  • 4 x 4
  • Run flat

   

  Personenwagen

  Dit zijn banden voor personenwagens en daarvan afgeleide bestelwagens. Als u winterbanden wilt hebben zet u tevens een vinkje bij winterband.

   

  Bestelwagen

  Dit zijn banden specifiek voor bestelbusjes. Als u winterbanden wilt hebben zet u tevens een vinkje bij winterband.

   

  All-season

  Dit zijn banden voor personen en lichte bestelwagens met aangepast profiel en samenstelling en daardoor hele jaar door goed presteren. In de zomer slijten de banden wat sneller maar daar krijgt u meer grip terug op natte en vuile wegen in de andere jaargetijden. Belangrijk: een all-season band is geen vervanging voor de winterband maar voor de zachte Nederlandse winter kan het in veel gevallen voldoende zijn.

   

  4 x 4 banden

  Banden specifiek bedoeld voor terreinwagens al dan niet met vierwielaandrijving.

   

  Run Flat banden

  Zijn banden waarmee de auto, als de luchtdruk in de band wegvalt, nog bestuurbaar blijft. U kunt dan -weliswaar met een gelimiteerde maximum snelheid nog doorrijden. Een beperkt aantal merken, onder meer BMW, rust hun auto’s met dergelijke banden uit.

  Stap 2: Kies de banden maat

  Op uw band staat een maataanduiding, bijvoorbeeld: 205/65 R16 96H Deze cijfers en letters betekenen het volgende:

   

  205:  De breedte van de band in mm.
  65: De hoogte/breedteverhouding. In dit geval is de hoogte 65% van 205 mm. De waarde kan blanco zijn; in dat geval is het de standaardwaarde (80%).
  R: Staat voor radiaal banden. Alle moderne autobanden zijn van dit type.
  16: De velgdiameter in inches. De band past in dit geval op 16″ velgen.
  Snelheid en belasting (bijv. 96H)
  96: Deze cijfercode (Load Index)die op de band vermeld staat geeft de maximale belasting per band aan in kg. In dit voorbeeld staat 96 voor 710 kg.
  H: Deze lettercode (Speed Index) die op de band vermeld staat geeft de maximaal toelaatbare rijsnelheid aan in km/u. H = maximaal 210 km/h.

  Versterkt: aanvullende codering RF. RF staat voor “Re-Inforced”, wat “versterkt” betekent. Deze aanvinken indien vermeld op de band. Fabrikanten hebben vaak meerdere banden in dezelfde maat maar met een verschillende loadindex. Met de aanduiding RF wordt dit verschil extra benadrukt.

   

  De snelheidscode geeft aan hoe snel er maximaal met de band gereden mag worden. Als u die niet weet selecteert u “ geen voorkeur”.

   

  De belastingsindex geeft aan wat het draagvermogen van de band is. De vier banden tezamen moeten ten minste het maximaal toelaatbare gewicht van de auto aankunnen. Als u die niet weet selecteert u “ geen voorkeur”.

  Stap 3: Kies een merk

  Dit in geval u een specifiek merk wilt hebben. Naast alle bekende A-merken kunt u hier ook “Huismerk” selecteren. Een huismerk band is een goede band voor een scherpe prijs.

  Stap 4: Selecteer type velg

  U kunt hier de volgende keuzes maken. – staal – lichtmetaal – onbekend. Het type velg heeft mogelijk invloed op de kosten van het balanceren van de wielen na montage.

  Stap 5: Klik op de button verstuur

  En wij gaan na ontvangst van uw mail op zoek naar de beste aanbieding voor u!

  Dit vinden onze klanten