Fabrieksonderhoud & Garantie

Randweg 19A, 5711 DJ Someren

Fabrieksonderhoud_1100x400

Fabrieksonderhoud

Wanneer laat u de neus van uw auto bij ons zien voor onderhoud?

Autofabrikanten hebben precies uitgekiend wanneer u de neus van uw auto het beste in de garage kunt laten zien. Zowel voor een kleine als grote beurt. Als u zich daar aan houdt, voorkomt u onnodig dure reparaties. Per saldo bent u dan een stuk voordeliger uit, dan wanneer u de onderhoudsbeurt uitstelt.

 

Onderhoud volgens het boekje

Autofabrikanten stellen exacte onderhoudsvoorschriften op. Bij Autobedrijf Erik van Hoof beschikken we per merk, model en type over de juiste gegevens. Daardoor kunnen we het onderhoud precies volgens fabrieksvoorschrift uitvoeren. Daarmee bedoelen we de werkzaamheden en het vervangen van de onderdelen die horen bij een bepaalde kilometerstand of leeftijd.

 

Belangrijk als u een jonge auto heeft of veel kilometers maakt

Onderhoud volgens fabrieksvoorschrift is belangrijk. Vooral als u een auto heeft die 7 jaar of jonger is, een auto die nog in de garantie zit of veel rijdt met uw auto.

 

Wat is een kleine beurt?

De kleine beurt is standaard periodiek onderhoud. Dit gebeurt meestal als uw auto 1 jaar oud is. Maar uw auto kan ook eerder aan de beurt zijn, als u voor die tijd het maximale aantal kilometers – van bijvoorbeeld 20.000 – bereikt. Bij een kleine beurt controleren we uw auto op de voorgeschreven punten. Van accu tot remmen. Van schokdempers tot uitlaat. Van banden tot verlichting. En van motorolie tot koelvloeistof.

 

En wat is een grote beurt?

Bij een grote beurt komt vrijwel alles aan bod. Wat de werkzaamheden precies zijn, verschilt per merk, model en type. Zo geeft de ene fabrikant bijvoorbeeld aan dat naast het standaard onderhoud bij 60.000 kilometer ook de bougies en het luchtfilter moeten worden vervangen. En de andere fabrikant dat na 80.000 kilometer de remvloeistof en de koelvloeistof moeten worden ververst. Verder worden scharnieren en sloten gesmeerd. En ook zaken als wielophanging, motormanagement, werking van de elektrische installatie, multi-V riem en distributieriem worden gecontroleerd.

 

Bij ons bent u voordeliger uit dan bij de dealer

Behalve door onze service onderscheiden we ons bij Autobedrijf Erik van Hoof ook door ons betaalbaar uurtarief. Daardoor betaalt u voor exact dezelfde werkzaamheden aanmerkelijk minder dan bij de dealer. En over service gesproken; naast voordelig vervangend vervoer kunt u ook gebruik maken van onze haal- & breng service!

Garantie

Bij Autobedrijf Erik van Hoof kunt u rekenen op de volgende garanties:

Behoud van fabrieksgarantie

 

Ook met een nieuwe auto kunt u terecht bij Autobedrijf Erik van Hoof in Someren. Wijn zijn uitgerust om reparaties en onderhoud, volgens de fabrieksvoorschriften, uit te voeren. Zonder dat de fabrieksgarantie komt te vervallen. Welke auto u dan ook rijdt. Zo bent u naast vakmanschap tevens verzekerd van lagere kosten.

 

Volgens Europese regelgeving is het merkonafhankelijke autobedrijf toegestaan om auto’s te onderhouden en repareren zónder dat de fabrieksgarantie komt te vervallen. Als universele garage beschikt het Autobedrijf Erik van Hoof namelijk over dezelfde technische gegevens als de merkdealer. Alleen als u bij een defect daadwerkelijk een beroep op de garantie doet, eist de fabrikant dat de reparatie wordt uitgevoerd door de desbetreffende dealer. Ook in dat geval kunt u uw auto bij Autobedrijf Erik van Hoof brengen. Wij zorgen ervoor dat de merkdealer wordt ingeschakeld, zodat uw garantieclaim probleemloos wordt afgehandeld.

Dit vinden onze klanten